Stunning multi-level bamboo home stands deep in the mountains of Bali

November 27, 2017 by  
Filed under Green

We’ve always loved IBUKU’s beautiful bamboo structures , but their latest project, the Ananda House, is simply stunning. The private home, located in Sibang Gede, Bali, is made up of three multi-level bamboo towers embedded into Bali’s lush green vegetation. The bamboo buildings are designed to exist in harmony with the heavily-forested landscape – and they protect the surrounding vegetation as much as possible. While constructing the homes’ many balconies, IBUKU cut holes into the roofs’ overhangs in order to make way for the surrounding trees to grow. Related: Explore This Incredible Green Village in Bali Made Entirely From Bamboo A winding stone path bordered by terraced gardens leads to the entrance of each structure. The pavilion to the right houses the family room, which is a large space with an open-air terrace. At the heart of the living area is the kitchen, complete with a curving countertop made from slabs of locally-sourced river stone . The bedrooms are perched over the living space and designed to take advantage of natural light and ventilation. Each room has an east-facing private balcony that provides incredible views over the valley. To the back of the main building is a grotto pool whose design mimics the natural landscape, creating a fun, indoor-outdoor space. The master bedroom is located at the highest point of the structure. It’s a stunningly romantic space with a lookout tower at the top. The sleeping area is located on the first level, and an attached outdoor bathroom , complete with a monolithic bathtub, looks out over the valley. + IBUKU Via Archdaily

Read the original post: 
Stunning multi-level bamboo home stands deep in the mountains of Bali

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 976 access attempts in the last 7 days.