Stunning ‘beach shack’ on remote Australian beach is 100% self-sufficient

April 23, 2019 by  
Filed under Green

Sydney-based firm  Casey Brown Architecture  has unveiled a gorgeous home in Great Mackerel Beach, a remote coastal area in South Wales. Conceived as a modern beach shack, the Hart House is tucked deep into a steep cliffside looking out over the ocean. Only accessible by boat, the home, which is covered in an aluminum shell, is completely off-grid thanks to solar panels on the roof, a water collection system and an onsite waste system. According to the architects, the home’s simple box volume is a “contemporary interpretation of the quintessential one-room Australian beach shack.” The house sits back from the shoreline and is tucked into a rising cliffside covered in natural vegetation. Using the incredible landscape as additional inspiration, the architects focused on creating an  energy-efficient home that would be both resilient and self-sustaining. Related: Circular, solar-powered beach house is a sustainable holiday retreat Because of its remote location, the home is only accessible by water, which meant that the structure had to not only be resilient but self-sufficient. A rooftop array of solar panels generates enough energy to meet the needs of the residents. Additionally, the design has an integrated rainwater collection system, and waste is processed on-site. Clad in a corrugated aluminum shell, the beach house is well-protected from the local climate , such as the harsh salt environment, cold winds and even bushfires. Only the front of the home is left exposed with a large glass wall made up of several floor-to-ceiling panels that provide an abundance of natural light and stunning views of the ocean. The home’s corrugated aluminum shell is punctuated with small openings, framed in large Corten Steel frames, which allow for optimal cross ventilation. The interior design of the three-story home creates a harmonious connection with the surrounding natural environment. Lined in birch plywood with timber flooring and large windows, the top floor living space is a warm, light-filled oasis. Spotted gum was chosen to build the front deck as well as the doors and windows because of its sustainable profile as well as its natural fire resistance. Under the living space is a bedroom that leads out to a terrace constructed from  sandstone  harvested onsite. The terrace sits on a base, also made of sandstone, that cascades down toward the beach through various stepped retaining walls. + Casey Brown Architecture Via Wallpaper Photography by Rhys Holland via Casey Brown Architects

See more here: 
Stunning ‘beach shack’ on remote Australian beach is 100% self-sufficient

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1802 access attempts in the last 7 days.