Ship-like Hidden Pavilion uses the surrounding forest like a protective envelope

February 15, 2017 by  
Filed under Eco, Green

This ship-like pavilion in Spain reconciles the openness of glass architecture and the need for privacy. Penelas Architects designed the Hidden Pavilion as a quiet retreat that protects its occupants not through the use of curtains or blinds, but by treating the surrounding forest as a kind of natural envelope. The pavilion is nestled in a forest glade just northwest of Madrid, Spain . Its isolated location allowed the architects to completely open up the building toward the surroundings and draw maximum natural light into its interior. Designed to become one with nature, the building incorporates an existing 200-year-old oak tree, along with younger trees, to grow through gaps in its terraced areas. Related: Kengo Kuma unveils “blossoming” glass and timber villas for Bali With a floor space of 753 square feet spread over two floors, the pavilion includes a veranda and a rooftop terrace that overlook the surrounding forest. Natural materials , steel and glass are combined to create a kind of industrial appearance of an ocean liner that, instead of oceans, navigates the lush landscapes of central Spain. + Penelas Architects Via New Atlas Photos by Miguel de Guzmán + Rocio Romero

More:
Ship-like Hidden Pavilion uses the surrounding forest like a protective envelope

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1248 access attempts in the last 7 days.