Reflective cube atop Snhetta’s Lillehammer museum looks like a crumpled piece of metal

January 3, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Over a decade after their first completed extension to the The Lillehammer Art Museum and Lillehammer Cinema in Norway, Snøhetta returned to the project with a new stunning addition. This time around, the architects teamed up with artist Bård Breivik who designed a dynamic rippling steel volume that hovers over a transparent base. The extension aims to connect the Lillehammer Art Museum and Lillehammer Cinema and the addition to the Museum. Children’s workshop spaces occupy the ground floor wrapped in large glass surfaces. Sitting atop the transparent ground floor is a new hall wrapped in a striking stainless steel facade, designed by late Norwegian artist Bård Breivik. Related: Snøhetta’s wave-inspired landscape blends land art with functionality A new gallery located on the second floor is dedicated to the work of local artist Jakob Weidemann. The architects also added two new auditoriums and renovated existing facade, creating a complex that communicates with the original building and establishes a stronger connection with the city. + Snøhetta + Bård Breivik Photos by Mark Syke

Read the original post:
Reflective cube atop Snhetta’s Lillehammer museum looks like a crumpled piece of metal

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1523 access attempts in the last 7 days.