Rammed earth school in Vietnam blooms like a colorful jungle flower

March 20, 2017 by  
Filed under Green, Recycle

The far reaches of northern Vietnam are beautiful but heartbreakingly poor. Children of the Hmong ethnic minority who live in the villages routinely suffer from lack of access to healthcare and education. Vietnamese architecture firm 1+1> 2 has provided a ray of hope for those in Lung Luong village in the remote Thai Nguyen Province with the construction of a beautiful new school made from local materials including rammed earth and bamboo. The school’s beautiful swooping and colorful form is an inspiration to the village and serves as a welcoming haven protected from the harsh elements. The Lung Luong elementary school is sited on a mountain peak and constructed to replace a poorly insulated structure that was piercingly cold in days of heavy rain and draught. Under the leadership of architect Hoang Thuc Hao, the villagers excavated part of the peak to create an even foundation. The excavated soil was recycled into rammed earth bricks used to build the school’s structure. The soil bricks’ thermal properties help maintain a temperate indoor climate year round. Locally sourced timber and bamboo were also used in construction and existing trees were protected during the building process. The elementary school is spread out across the mountaintop, covering an area of over 1,400 square meters. The orientation and placement of the buildings and the swooping colorful bamboo canopy above optimize natural lighting, ventilation, and sound insulation. The school comprises classrooms, playgrounds, gardens, multipurpose rooms, a medical room, library, kitchen, toilets, and dormitory. Related: Rammed earth house blends traditional materials with modern techniques in Vietnam’s last frontier “The goal of this project is to create a school with conveniences striving against the harsh nature,” write the architects. “The classrooms are compatible with the mountain, spaces between them are slots which makes everything appears like an architectural picture pasted on the terrain. The corridor connects all functional areas. The foundation of the buildings respects the natural terrain which means that they wind up and down as the mountain path.” + 1+1> 2 Via ArchDaily Images © Son Vu

The rest is here: 
Rammed earth school in Vietnam blooms like a colorful jungle flower

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1366 access attempts in the last 7 days.