Rammed-charcoal home extension is a handsome oasis between the trees

August 8, 2017 by  
Filed under Green

Melbourne-based Branch Studio Architects crafted this dark and handsome number hidden away among the trees in Victoria. Built as a house extension with a master suite, the Pavilion Between Trees features rammed-charcoal walls, clean and crisp lines, and a dark earthy palette of complementary materials. Full height glazing opens the interior up to the outdoors and frames view of the forested surroundings. Connected to the main house via a corridor, Pavilion Between Trees is a semi-detached structure that appears to standalone in the landscape. The 85-square-meter compact extension is simply but tastefully furnished and includes a master bedroom, en-suite bathroom, and extra storage space arranged in a linear plan. The rooms are delineated by subtle changes in floor level rather than walls. Natural light plays a key role in the design and is let in through clerestory windows and full-height glazing. The lighting brings out the texture of the earthy material palette, from the grainy rammed-charcoal walls to the smooth naturally finished timber and steel joinery, that are left exposed to develop a patina over time. Related: Rustic Off-Grid Pump House is a Solar-Powered Weekend Getaway in Australia The home addition was built on a clearing between existing mature trees to reduce site impact. Full-height glazing, which wraps around the western end and that also punctuates the north and south sides, frame views and strengthens connection to the outdoors. The clerestory windows also offer glimpses of the tree canopy. An outdoor washing area also allows the homeowners to enjoy the outdoors in a private space protected by a mesh screen. + Branch Studio Architects Via Dezeen Images via Branch Studio Architects

More: 
Rammed-charcoal home extension is a handsome oasis between the trees

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1615 access attempts in the last 7 days.