Rainforest Retreat is a nature lovers escape with minimal building impact

November 10, 2016 by  
Filed under Green

Hidden away in the British Columbia rainforest, the 825-square-foot cabin enjoys privacy and its many windows offer carefully framed views of the landscape. The building is handsomely clad in locally milled Douglas Fir and Red Cedar, which lend the cabin a sense of warmth, while helping it blend into the surroundings. The use of timber is repeated in the interior, where it is complemented by large white surfaces for a clean and contemporary appearance. Shade from the trees and cross-breezes naturally cool the building. Related: Modern timber-framed cabin is hidden high among the tree canopy of a Swedish island “The client’s wishes for simplicity, gentle exterior appearance, a small footprint, and abundant natural light set the stage for an open sculptural form,” writes Agathom. “Great effort was taken to minimize the building’s impact on the site, resulting in a long, slim structure. Slightly twisting two main blocks of the plan, and overlapping those shapes, made a building modest in area ever expansive and full of unexpected depth.” Custom lighting enhances forest views in the dark and a periscope light was installed to guide the client when outdoors. The Rainforest Retreat was this year’s Architizer A+ Awards winner in the Popular Choice category for Private House XS. + Agathom Via Dezeen Images via Agathom

View original post here:
Rainforest Retreat is a nature lovers escape with minimal building impact

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 5005 access attempts in the last 7 days.