O-House vertical garden doubles as a sun screen in Vietnam

November 1, 2016 by  
Filed under Green

A retired Vietnamese couple commissioned a quiet home with a small garden in which they can spend their free time. The architects responded with a design that prioritizes natural light , introducing a small garden to the back of the house where the couple can grow their own vegetables . This green area includes concrete planters of varying sizes, giving an interesting rhythm to the space. The “green fence” that covers the street-facing facade reduces noise pollution , solar radiation and improves indoor air quality. Related: Striking 13-foot-wide family home in Vietnam looks like a jungle in the city The most attractive area in the house includes the living room, dining room and a large void, the last of which establishes visual connections throughout the interior and facilitates natural ventilation . + LVHQ Via Architizer

Excerpt from: 
O-House vertical garden doubles as a sun screen in Vietnam

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1387 access attempts in the last 7 days.