Natural ventilation and light filters through this glittering perforated facade

February 17, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Photo by W Workspace The natural environment permeates through the faceted,  perforated facade of this shopping center in Bankok. Taiwan-based studio Architectkidd designed the project, named The Street Ratchada, by renovating an existing retail development and combining Thailand’s traditional metalwork techniques with digital design to create an engaging envelope that allows air and light to filter through the porous diamond panels. The building features a semi-outdoor atrium , a variety of programs and public activities that help embed the project into the existing urban tissue of Bangkok . Traditionally planned interior gave way to a more flexible layout. Related: Architectkidd’s Blue Bird Hut saves injured birds in Thailand One of the building’s most prominent features is its facade which creates an inviting glow from within at night. Gradient transparencies of the panels facilitate natural ventilation and ever-changing lighting conditions. The metallic surface has a monumental appearance, while delicately influencing the use of the building by functioning as a porous layer composed of triangulated, uniquely cut slivers. + Architectkidd Lead photo by Luke Yeung

Read the original here:
Natural ventilation and light filters through this glittering perforated facade

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!







Bad Behavior has blocked 1472 access attempts in the last 7 days.