Minimalist prefab home hides a sculptural light-filled interior

March 17, 2017 by  
Filed under Green

Berrel Berrel Kräutler Architekten designed a minimal prefabricated house with a modest appearance that belies a sculptural interior. Located in Rodersdorf, Switzerland, this single-family home has a deceptively simple design with its gabled roof and facade clad in metal and timber. The interior is divided into four levels with split-levels that maximize space and access to natural light. Constructed with a timber frame , the 172-square-meter home sits high on a slope overlooking views across the Alsatian landscape. The asymmetrical gabled roof and shape of the home, which steps down on the landscape, was designed to meet local building code specifications. To make the most of the slope change, the architects added split-levels and inserted a wooden shell mounted beneath the roof. Like a house-within-a-house concept, the wooden shell houses the two upper floors and is accessible via a set of minimalist wooden stairs. Related: Ant House hides an innovative wood interior behind a metal-clad cube in Japan The over-height space below the suspended wooden shell is the highlight of the home. Bathed in natural light from a skylight and full-height window that overlooks the outdoors, the over-height space connects to the ground floor via a slight level change . The ground floor contains the entrance, cloakroom, kitchen, dining area, living room, and lounge, all of which appear to be seamlessly connected through precise carpentry work. The fluid connections between the different spaces, from the partly sunken basement level to the topmost floor cradled in the timber shell, gives the home a sculptural quality. + Berrel Berrel Kräutler Architekten Via ArchDaily Images © Eik Frenzel

See more here:
Minimalist prefab home hides a sculptural light-filled interior

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 2211 access attempts in the last 7 days.