Light-filled Danish home with flexible interiors welcomes the forest indoors

July 28, 2017 by  
Filed under Green

Who needs wallpaper when you’ve got exquisitely framed forest views in almost every room? C.F. Møller Architects designed Villa Rypen, a 158-square-meter dwelling that blurs the lines between indoor and outdoor living. Built on the edge of a forest in Aarhus , Denmark, this light-filled home offers a lovely contemporary living environment with large glazed openings that offer front-row seats to nature’s changing seasons. Villa Rypen has a rectangular footprint with two roughly triangular outdoor terraces that extend to the garden in the southeast and the forest to the northwest. The single-story interior centers on an open-plan living, dining, and kitchen space that offers easy access to both terraces. Floor-to-ceiling glazing frames views of the garden and forest and allows ample amounts of natural light indoors. Sliding doors give the family the flexibility to change the living environment as they please. One such option is turning one of the living spaces into an extra bedroom for a maximum of three east-facing bedrooms. Related: C.F. Møller Architects designs Danish school that optimizes learning through design “Large window sections in a serrated design idiom ensure an inflow of light from several directions, and the view of the forest is exquisitely framed, to provide a unique backdrop to the living rooms in the house,” wrote the architects. The home is built with timber and a terra-cotta tilec screen facade to blend into the forested landscape. + C.F. Møller Architects Via ArchDaily Images © Julian Weyer

Read the original:
Light-filled Danish home with flexible interiors welcomes the forest indoors

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 5429 access attempts in the last 7 days.