Iridescent Dragon-Like Scales Wrap Around Avant Garde Office Campus in Paris

December 12, 2013 by  
Filed under Green

Commissioned by the real estate company Société Foncière Lyonnaise , Agence Jouin Manku sought to bring a fresh and modern upgrade that complemented the existing historic architecture on the office. Located on the banks of Seine , the seven-acre site is home to a reinforced concrete building regarded by many as a historic landmark and symbol of the golden age of industry. Within the IN/OUT office campus, the amenities wing includes a cafe, restaurant, boardrooms, a 200-seat auditorium, lounges, terraces, and fitness rooms. The architects also redesigned a lobby and other various technical spaces including a glass pavilion suspended by a thin wooden lattice. The pavilion, which is located in the central courtyard, acts as a transition point between the lobby of historical building and the new contemporary amenities wing. Built around the concepts of passage and movement, the vibrant amenities wing makes a dynamic departure in style from the existing bush hammered concrete . Beneath the roof’s colorful stainless steel tiles, a glass and concrete facade partitioned by vertical timber slats curves around the wing. To reinforce the illusion of movement, the wing is split into two sections that wrap around and connect to a central concrete tower. A footbridge made from white steel and wood leads from the wing to the existing building, creating a symbolic link between the two architectural styles. + Agence Jouin Manku Via Dezeen Images © Thierry Lewenberg-Sturm        

Here is the original post: 
Iridescent Dragon-Like Scales Wrap Around Avant Garde Office Campus in Paris

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 2557 access attempts in the last 7 days.