Dramatic lookout tower in Tasmania is built from repurposed shipping containers

February 11, 2017 by  
Filed under Green

The Devil’s Corner Cellar Door was designed as a contemporary interpretation of the traditional rural vernacular. The project comprises five timber-clad shipping containers carefully placed to form inviting spaces with thoughtfully curated views. Three distinct openings frame unique views—SKY, HORIZON, and TOWER—with the hope that they will help visitors gain a better appreciation for the landscape. Related: Gravity-defying staircase floats above Belgium’s famous “fairytale forest” “By creating a dynamic scenic lookout and providing associated facilities, visitors are drawn to a new upgraded cellar door for the Devil’s Corner wine label,” write the architects. On the opposite side of the building is the Cellar Door, made up of timber-clad volumes set around an open courtyard. The semi-protected courtyard hosts the food market and overlooks views of The Hazards’ granite peaks. + Cumulus Studio Via Dezeen Images via Cumulus Studio

More here: 
Dramatic lookout tower in Tasmania is built from repurposed shipping containers

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1322 access attempts in the last 7 days.