Beautiful prefab box is a modern light-filled extension to a historic barn

November 1, 2016 by  
Filed under Green

Constructed from cross-laminated timber , the modern extension is punctuated by large windows that let in natural light and frame views of the garden. A bay window on the existing barn was removed and replaced with a short, all-glazed link that connects the historic building with the modern extension and minimizes visual disruption. “We approached the scheme with the aim to set the works into the surrounding nature, provide natural light, harness the fantastic views and provide a social heart to the house and for the family,” write the architects. Related: The Austen House is a tiny timber-clad home suspended between two buildings The extension comprises a large open-plan kitchen, dining area, and living room that opens up to the garden through large glazed sliding doors. A partition separates the open-plan space from the study, bathroom, and utility area. The light-filled extension is minimally and tastefully furnished and aimed “to increase the excitement when entering the property.” + Adam Knibb Architects Via Dezeen Images via Adam Knibb Architects , James Morris

View original post here:
Beautiful prefab box is a modern light-filled extension to a historic barn

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1189 access attempts in the last 7 days.