Beautiful cow barn in Basel is made of tree branches topped with a grassy roof

September 15, 2017 by  
Filed under Green

Swiss architects Forschungs + Architekturbüro AG have made some lucky cows very happy with a stunning new barn outside of Basel. The architects used natural materials from the surrounding area to create the light-filled structure. The walls are made from tree trunks and long sticks, while the roof is covered with a thick carpet of green grass. The 2,000-square-meter cow barn is built on a sloped hillside that made construction a bit challenging. The architects decided to make the shape of the barn mimic the surrounding topography, embedding it into the landscape. Related: Architects transform an old hay barn into a stunning minimalist home The tree trunks and large sticks that make up the structure’s walls are embedded in a rectangular concrete base. This design strategy has many benefits – the materials could be sourced locally, and the walls let natural light into structure, creating a healthy environment for the beauteous bovines. An elongated green roof further fuses the design into the lush, grassy landscape. Two large vertical milk silos jut out from the structure, giving a bold nod to the building’s industrial purpose. + Forschungs + Architekturbüro AG Via Archdaily Photography by Christian Baur and Serge Hasenböhler

See the rest here: 
Beautiful cow barn in Basel is made of tree branches topped with a grassy roof

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1349 access attempts in the last 7 days.