Ateliers O-S Architectes’ New Cultural Center in Nevers Incorporates Public Space into the Roof Design

December 13, 2012 by  
Filed under Green

The building will feature glazed walls, which will flood the ground floor of the center with natural light. Each of the concrete walls are concealed by timber cladding and make the space ambient and warm. The construction also incorporates a first-floor balcony which overlooks the space, and a 220-seat auditorium on the ground floor. Besides the innovative bleacher-filled roof, the center is a building designed to fulfill its purpose for the community, and it includes a creche, event rooms, and a dance hall, alongside meeting rooms that run along the first floor. + Ateliers O-S Architectes Images courtesy of Ateliers O-S Architectes

Read the original post: 
Ateliers O-S Architectes’ New Cultural Center in Nevers Incorporates Public Space into the Roof Design

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1963 access attempts in the last 7 days.