An urban farm and restaurant flourishes in Utrechts circular pavilion

July 27, 2018 by  
Filed under Eco, Green

A new restaurant celebrating sustainability has opened in Utrecht, the Netherlands. Designed by Dutch architecture firm cezeped , The Green House is a “circular” pavilion that houses a restaurant, urban farm and meeting center. Created as part of an initiative by Strukton Ballast Nedam and Albron, the experimental and temporary venue follows eco-friendly principles and features modular components so that it can be dismantled and moved to a new location in the future. The Green House was born from a larger project that saw cepezed transform the former Knoopkazerne barracks on Croeselaan into a modern government office. Next to the office building was a vacant space that wouldn’t see development for the next 15 years; the developers asked the architects to create a temporary design that could reactivate that leftover lot. With the project’s relatively short lifespan in mind, the architects crafted a design based on the “principles of circularity ” to ensure that the building could be rebuilt elsewhere in 15 years. Related: Sustainable ‘circular economy’ principles inform Amsterdam’s flexible Circl pavilion Modularity and reusability are at the heart of The Green House, a two-story pavilion with a removable steel frame. “The dimensions are derived from those of the smoke glass facade panels of the former Knoopkazerne; these have been re-used for the second skin and the greenhouse of the pavilion,” the architects explained. “The circularity of the building also lies in the choice of the right floor in the right place. Street clinkers from an old quay in Tiel replace the classic ground floor that has been poured. They are located on a compacted sand bed with underfloor heating.” Related: Vertical Gardening 101 The first floor was constructed from prefabricated and recyclable timber elements, while the roof is sheathed in a lightweight and perforated steel sheet filled with insulation and topped with solar panels. The glass curtain wall lets in plenty of natural light so that artificial lighting is minimized. The restaurant occupies the ground floor, while the meeting rooms and the 80-square-meter vertical farming greenhouse are located upstairs. Restaurant patrons can see glimpses of the greenhouse from below and also enjoy views of an indoor green wall. + cezeped Images by Lucas van der Wee/cepezed

Original post: 
An urban farm and restaurant flourishes in Utrechts circular pavilion

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 935 access attempts in the last 7 days.