A storage shed is transformed into a bespoke light-filled home in London

May 17, 2018 by  
Filed under Eco, Green

London-based architecture firm De Rosee Sa has given an old storage shed a new lease on life by converting it into a bright, bespoke family home. Sandwiched between terraced gardens and a row of 16 West London garages, the shed — renamed the Courtyard House — was brilliantly renovated, despite challenging regulations that included height limitations and the requirement that any new form must match the existing gable outline. Divided into two floors, the Courtyard House organizes the communal areas and the first bedroom on the ground floor, while the basement level houses a second bedroom that opens up to a private external courtyard . The architects solved the challenge of bringing light into the narrow 121-foot-long site by adding three external courtyards accessed through Crittal-style steel and glass doors. The home achieves its bright and airy atmosphere with crisp white walls, balanced by timber floors and black steel framing. Related: Fairytale-inspired lakeside cabin is made from locally felled and milled timber Western red cedar battens line the internal walls of the courtyards in a nod to the site’s history as a timber yard. The wood is also used inside to frame small spaces including the bathroom, study and utility room. “We worked very hard in the initial stages to convince the clients that developing this house was a risk worth taking,” said Max de Rosee, Director of De Rosee Sa Architects. “The most satisfying aspects of the project is the top light that pours into the interiors and the long views through the courtyards. Once inside, you forget that this house is in London.” + De Rosee Sa Via Dwell Images by Alex James Photography

Original post: 
A storage shed is transformed into a bespoke light-filled home in London

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 1573 access attempts in the last 7 days.