A run-down property in Portugal gets a playful renovation using a blend of colors and patterns

January 17, 2018 by  
Filed under Eco, Green

The inventive  renovation of this house in Ovar, Portugal, balances the past and the present by connecting the main residence with a newer addition using playful patterns and colors. Architect Nelson Resende Arquitecto  turned the crumbling, traditional home into a modern multi-use space with plenty of charm by drawing in light, adding modern finishes and highlighting the original features of the home. The house is located in the city of Ovar in Portugal, on a lot bordering the access road, abutting against the adjacent buildings. The secondary structure and the main house itself are treated distinctly, with the main residence featuring larger rooms. The spaces in the secondary structure are more constrained. Related: Architects convert 150-year-old Lisbon building into an artisanal green studio The architect decided that the main building should house the living areas and common spaces, with the street-facing part of the secondary structure converted into a garage and the inward-facing section reserved for private use, service and storage spaces . The attic in the main building is a multipurpose space bathed in natural light . The architect used beautiful decorative tiles for the facades and wood in the interior, blending traditional design with modern functions. + Nelson Resende Arquitecto Photos by João Morgado

View post:
A run-down property in Portugal gets a playful renovation using a blend of colors and patterns

Comments

Comments are closed.



Bad Behavior has blocked 4801 access attempts in the last 7 days.